i
Aanmelden

U dient zich te registreren voor dit evenement.

Registreer

Biobased Bouw: kennismaken en opschalen

Benieuwd naar nieuwe natuurlijke bouwmaterialen zoals biologisch versterkt hout en isolatieblokken van hennep? Wil je weten hoe je kunt bouwen met de schimmel mycelium? Tijdens deze workshop maak je kennis met het nieuwe biobased bouwen. Je gaat in gesprek met de ondernemers die deze producten ontwikkelen en aan de man brengen. Tegen welke uitdagingen lopen zij aan?

Type event Talk
Datum & tijd

23 Oct 2019 - 14:00 - 15:30

Locatie Ketelhuisplein
5617 AE Eindhoven
Event
Biobased Bouw: kennismaken en opschalen

Het besef groeit dat verduurzaming van de bouw nodig is. Echter, in de bouwmarkt is het gangpad biobased bouwmaterialen nog niet te vinden. Ondanks deze afwezigheid brengen ondernemers nieuwe biobased bouw materialen op de markt. Het marktaandeel van deze producten moeten wel groeien. Bij wie ligt de bal voor de opschaling? Bij de projectontwikkelaar, de aannemer of de particuliere klusser? En welke hindernissen moeten we nemen?

Heb jij idee├źn over het aanjagen en versnellen van de transitie naar biobased bouw? Kom dan op woensdag 23 oktober van 14.00 tot 15.30 naar Theater Brabant Living Lab bij Strijp-S op het Ketelhuisplein.

M.m.v. Klaas Jan Swager en Maike Wevers van Foreco. Makers van Nobelwood & Faunawood, John van de Wetering van Isohemp en Emiel Rietvelt (ST. Nieuwe Helden) over Mycelium.

Locaties

Ketelhuisplein
5617 AE Eindhoven

Plan je route