i
Aanmelden

U dient zich te registreren voor dit evenement.

Registreer

Online bijeenkomst circulair ontwerpen

Door Architectuurcentrum Eindhoven i.s.m. The New Block

Type event Talk
Datum & tijd

4 Feb 2021 - 16:00 - 17:00

Locatie Virtual
Event
Online bijeenkomst circulair ontwerpen

Tijdens de Week van de Circulaire Economie organiseert Architectuurcentrum Eindhoven, i.s.m. The New Block, op donderdag 4 februari 2021 tussen 16.00 en 17.00 uur een online bijeenkomst over circulair ontwerpen. Te gast zijn Jan Jongert, Marlies Zuidam en Michael Bol.

Jan Jongert is een van de pioniers op het gebied van circulair ontwerpen in Nederland. Hij is architect en oprichter van Superuse Studios en betrokken bij het ontwerp van het onlangs opgeleverde KEVN-paviljoen in Woensel-West. Hij vertelt over de realisatie van dit paviljoen, maar reflecteert ook op de ontwikkeling van circulair ontwerpen.

Marlies Zuidam vertelt onder meer over het project Eikenburg, dat momenteel wordt gerealiseerd. Ze is architect en partner bij het Eindhovense bureau FAAM architects. Met het bureau ontwikkelde ze een visie op ontwerpen waarin circulariteit en ecologie sleutelbegrippen vormen. Een benadering die het bureau ‘regeneratief ontwerpen’ noemt. De toepassing van hout speelt daarin eveneens een belangrijk rol.

Michael Bol is architect en oprichter van Buro Kade in Den Bosch. Het bureau is een van de initiatiefnemers van The New Block (afbeelding). Het initiatief gehuisvest het voormalige Circulab op Strijp-S. The New Block wil initiatieven op het gebied van circulair ontwerpen en bouwen verbinden en duw in de goede richting geven.

De gespreksleiding is in handen van Erna van Holland. De Week van de Circulaire Economie vindt dit jaar volledig digitaal plaats van maandag 1 t/m zaterdag 6 februari 2021.

Meer weten over Architectuur Centrum Eindhoven? Bekijk de website.

Locaties

Virtual

icon-arrow-thin icon-close-super-thin