i
Aanmelden

U dient zich te registreren voor dit evenement.

Registreer

Natuur vs. Economie: Workshop

‘Groen is te vinden in het buitengebied en de stad houdt de economie draaiende.’ Hoe houden we openbaar vervoer betaalbaar en bereikbaar voor iedereen? Waarom is dat belangrijk en wat verwachten we daarin van de overheid?

Type event Workshop
Datum & tijd

22 Oct 2019 - 11:00 - 12:00

Locatie Machinekamerplein
5617 AE Eindhoven
Onderdeel van Embassy of Mobility
Event
Natuur vs. Economie: Workshop
Onderdeel van Embassy of Mobility

Workshop door Hans van den Biggelaar van Beeckk Ruimtemakers

Het vervoer wordt steeds kostbaarder en het wordt steeds lastiger dunbevolkte gebieden te blijven voorzien van openbaar vervoer. Bovendien wordt – door de vergrijzing en langer thuis wonen – de vraag naar specifiek doelgroepenvervoer groter.

Thema’s die aan bod komen tijdens de workshop:

  • Van aanbodgestuurd naar vraaggestuurd personenvervoer (OV).
  • Van mensgestuurd naar zelfrijden.
  • Van callcenters naar zelflerende (AI) en -communicerende rittenplanning.
  • Van bezit naar gebruik.

 

Op maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag vinden er workshops en debatten plaats. Elke dag staat een ander thema centraal.

Doel van ieder debat is niet het verkrijgen van antwoorden, maar het ontdekken van de vraagstukken voor de toekomst. Dit is het primaire uitgangspunt. Het ophalen vanuit de belangrijkste vraagstukken rondom mobiliteit. Het betekent dat we van iedere deelnemer aan het debat verwachten dat zij zich kwetsbaar opstellen en zichzelf zien als onderdeel van de puzzel die we als samenleving moet leggen. Het moet duidelijk worden na de week dat we er alleen samen betekenis aan kunnen geven. Aanmelden kan via deze link.

De Embassy of Mobility wordt mede mogelijk gemaakt door Vereniging van Nederlandse Gemeenten, Nederlandse Spoorwegen, Rijkswaterstaat, Gemeente Eindhoven, Park Strijp Beheer, Six Fingers en Dutch Design Foundation

Locaties

Machinekamerplein
5617 AE Eindhoven

Plan je route