WDE Talks @ Pakhuis de Zwijger: Mobility

Een wereldreis langs nieuwe concepten voor mobiliteit

Type event Talk
Datum & tijd

3 Dec 2020 - 16:00 - 17:00

Locatie Virtual
Onderdeel van Embassy of Mobility
Event
WDE Talks @ Pakhuis de Zwijger: Mobility
Onderdeel van Embassy of Mobility

Hoe kunnen mobiliteitssystemen bijdragen aan de leefbaarheid van mensen in de stad en het dorp? Dit jaar zijn we hard geconfronteerd met een nieuwe wereld waarin afstand tussen mensen centraal staat en individuele vormen van mobiliteit de voorkeur krijgen. Wat we ook zien is dat het stilleggen van mobiliteit een grote positieve invloed heeft op het milieu en de leefbaarheid van steden. We worden gedwongen terug naar de tekentafel te gaan en openbare mobiliteitsvormen te overdenken. De Embassy of Mobility gaat op onderzoek uit en maakt een tour over de wereld, kijkend naar de gevolgen van Covid-19 op mobiliteit.

Naast een terugblik op de tentoonstelling en het programma, gaan we met de tafelgasten in gesprek over de toekomst. De ontwerpers dragen met hun ontwerpen bij aan het verbeelden van de toekomst. Wat is ervoor nodig om deze toekomst ook te realiseren? Daarbij staan we niet alleen stil bij systeemveranderingen, maar ook bij de inrichting van onze maatschappij en de rol die wij -als mensen- spelen. En zijn we met elkaar in staat om een duurzaam ecosysteem in te richten, met een meer integrale blik op gezondheid en zorg?

We zitten aan tafel met Sicco Santema (Head of People bij het Transit research program van TU Delft), Tim Daniels (Programme Director Smart Mobility bij Brainport Development) en curator Rob Adams.

Benieuwd naar meer? Bekijk de volledige reeks hier terug!

Locaties

Virtual

icon-arrow-thin icon-close-super-thin