i
Aanmelden

U dient zich te registreren voor dit evenement.

Registreer

Meet-up #1 Het goede gesprek met en door jongeren

In het kader van de Open Oproep Chronisch Gezond van het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie en het Agis Innovatiefonds zijn het afgelopen jaar zes bijzondere projecten van start gegaan. Samen met hen én met andere geïnteresseerden bouwen we graag voort aan een community of practice. We organiseren daarom drie thematische en interactieve meet-ups om samen tot meer verdieping te komen.

Type event Talk
Datum & tijd

15 Apr 2021 - 10:00 - 11:15

Locatie Virtual
Onderdeel van Embassy of Health
Event
Meet-up #1 Het goede gesprek met en door jongeren
Onderdeel van Embassy of Health

Ondanks de uitbraak van de pandemie hebben de zes interdisciplinaire teams in interactie met mensen met (nog g)een chronische aandoening werkwijzen ontwikkeld om de doelgroep meer de regie te geven over hun dagelijks leven. In de meet-ups delen de teams van de zes projecten hun ervaringen. Ook zal een aantal experts reflecteren op de ontwikkelingen van de projecten.

We bespreken met elkaar graag de uitdagingen maar ook kansen die de teams hebben ervaren om juist in deze tijd tot nieuwe vormen van verbinding, interactie en intimiteit te komen. Welke impact heeft de pandemie hierop gehad? Welke innovatieve werkwijzen zijn ontwikkeld en hoe worden deze bestendigd? En belangrijker nog; welke volgende stappen gaan de teams zetten om de (tussen)resultaten van het ontwerpend onderzoek te verduurzamen? Wellicht heb jij nog waardevolle tips voor de teams.

De eerste meet-up gaat over het goede gesprek met en door jongeren. Reframing Studio deed hier aan mee met hun project The Bumpy Road. Het doel van het project is om adolescenten die worstelen met licht en ernstige psychische problemen op nieuwe manieren en vanuit een nieuwe visie op psychisch welzijn te ondersteunen. Ontwerpbureau Open Concept deed mee met hun onderzoek Vitaal in gesprek. Open Concept stelt dat kinderen en jongeren met een chronische ziekte door vermoeidheid (te) vaak worden belemmerd in de uitvoering van alledaagse activiteiten. Door de inzet van ontwerpend onderzoek wil Open Concept hiervoor nieuwe oplossingen ontwikkelen. Het onderzoek richt zich daarbij op jongeren van 17 tot 25 jaar met reuma.

Locaties

Virtual

icon-arrow-thin icon-close-super-thin