i
Tickets

Je hebt tickets nodig voor dit evenement.

Bestel tickets

Maakruimte! voor verbinding

Klimaatverandering, personeelstekorten en toenemende verschillen in de samenleving. De opgaven waar Nederland voor staat zijn groot. Waar vinden we de ruimte om vanuit ons hart andere keuzes te maken, om ‘uit’ de bestaande systemen te komen en een andere, nieuwe dynamiek te creëren? En wat kunnen we daarbij leren van de werkwijze van designers?

In een reeks van drie talks willen de Raad voor Volksgezondheid & Samenleving (RVS) en World Design Embassies (WDE) de kracht van ontwerp bij complexe vraagstukken verkennen. Stannie Driessen (directeur RVS) en Jetske van Oosten (impactdesigner en filosoof) gaan aan de hand van aansprekende praktijkvoorbeelden daarover in gesprek met interessante sprekers.

Type event Talk
Datum & tijd

27 Oct 2022 - 15:30 - 19:00

Locatie Microlab
Kastanjelaan 400, 5616 LZ Eindhoven
Event
Maakruimte! voor verbinding
Onderdeel van

De zorg staat voor grote uitdagingen. Door vergrijzing neemt de vraag naar de zorg de komende jaren nog sterk toe, tegelijkertijd is het personeelstekort in de zorg nijpend. In ‘Anders leven en zorgen’ pleit de RVS daarom voor een fundamentele omslag in de organisatie van de zorg. Hoe kunnen informele en formele zorgnetwerken elkaar versterken? Wat kunnen we hierin leren van ontwerpers en pioniers?

Met bijdragen van o.a.:
– Ageeth Ouwehand, bestuurslid ’s Heerenloo, raadslid van de RVS
– Jeroen Lambriks, bestuurder Amstelring, en diverse creatieve makers
– Lot de Haan, social designer en initiatiefnemer van de Fysiek Fabriek
– Joost van Wijmen, social designer en initiatiefnemer project ENCOUNTER
– Roel Schoenmakers van het ontwerperscollectief Cascoland, initiatiefnemer van de Eendagszaak in de Van Deysselbuurt in Amsterdam

Vanwege wijzigingen in het programma kunnen we deze tickets aanbieden tegen een verlaagd tarief van 15 euro.

Locaties

Microlab
Kastanjelaan 400, 5616 LZ Eindhoven

Plan je route

chapter-arrow icon-arrow-down icon-arrow-short icon-arrow-thin icon-close-super-thin icon-play icon-social-facebook icon-social-instagram icon-social-linkedin icon-social-twitter icon-social-youtube