i
Tickets

Je hebt tickets nodig voor dit evenement.

Bestel tickets

Maakruimte! voor verandering

Klimaatverandering, personeelstekorten en toenemende verschillen in de samenleving. De opgaven waar Nederland voor staat zijn groot. Waar vinden we de ruimte om vanuit ons hart andere keuzes te maken, om ‘uit’ de bestaande systemen te komen en een andere, nieuwe dynamiek te creëren? En wat kunnen we daarbij leren van de werkwijze van designers?

In een reeks van drie talks willen de Raad voor Volksgezondheid & Samenleving (RVS) en World Design Embassies (WDE) de kracht van ontwerp bij complexe vraagstukken verkennen. Stannie Driessen (directeur RVS) en Jetske van Oosten (impactdesigner en filosoof) gaan aan de hand van aansprekende praktijkvoorbeelden daarover in gesprek met interessante sprekers.

Type event Talk
Datum & tijd

28 Oct 2022 - 15:30 - 19:00

Locatie Microlab
Kastanjelaan 400, 5616 LZ Eindhoven
Event
Maakruimte! voor verandering
Onderdeel van

Onze leefomgeving, leefstijl en sociale contacten spelen een grote rol voor onze gezondheid. Zo leidde ooit de aanleg van riolering tot een enorme verbetering van volksgezondheid. In het essay ‘Gezondheidsverschillen voorbij’ pleit de RVS voor een sectoroverstijgende blik om tot nieuwe doorbraken te komen. Welke kansen zien ontwerpers in de leefomgeving om tot een gezonde en duurzame toekomst voor iedereen te komen?

Met bijdragen van o.a. Jet Bussemaker, voorzitter van de RVS, Floris Alkemade, voormalig Rijksbouwmeester en diverse voorbeelden van ontwerpers.

Programma

15.30 uur Ontvangst talks in Microlab
16.00 uur Aanvang talk
17.30 uur Netwerkborrel
19.00 uur Einde programma

Vanwege wijzigingen in het programma kunnen we deze tickets aanbieden tegen een verlaagd tarief van 15 euro.

Locaties

Microlab
Kastanjelaan 400, 5616 LZ Eindhoven

Plan je route

chapter-arrow icon-arrow-down icon-arrow-short icon-arrow-thin icon-close-super-thin icon-play icon-social-facebook icon-social-instagram icon-social-linkedin icon-social-twitter icon-social-youtube