i
Tickets

Je hebt tickets nodig voor dit evenement.

Bestel tickets

Maakruimte! voor het goede

Klimaatverandering, personeelstekorten en toenemende verschillen in de samenleving. De opgaven waar Nederland voor staat zijn groot. Waar vinden we de ruimte om vanuit ons hart andere keuzes te maken, om ‘uit’ de bestaande systemen te komen en een andere, nieuwe dynamiek te creëren? En wat kunnen we daarbij leren van de werkwijze van designers?

In een reeks van drie talks willen de Raad voor Volksgezondheid & Samenleving (RVS) en World Design Embassies (WDE) de kracht van ontwerp bij complexe vraagstukken verkennen. Stannie Driessen (directeur RVS) en Jetske van Oosten (impactdesigner en filosoof) gaan aan de hand van aansprekende praktijkvoorbeelden daarover in gesprek met interessante sprekers.

Type event Talk
Datum & tijd

26 Oct 2022 - 15:30 - 19:00

Locatie Microlab
Kastanjelaan 400, 5616 LZ Eindhoven
Event
Maakruimte! voor het goede
Onderdeel van

De huidige Nederlandse verzorgingsstaat loopt vast in eenzijdige veronderstellingen over het leven en het gedrag van burgers. Dat constateert de Raad in het essay ‘Machtige Mensbeelden’. Hoe kunnen we vaker en bewuster stilstaan bij de normatieve grondslagen van politieke en beleidsmatige keuzes? Wat kunnen we daarin leren van kunstenaars en ontwerpers?

Met bijdragen van o.a.
– Willemijn van der Zwaard, strategisch projectleider Reinaerde
– Tabo Goudswaard, curator Embassy of Safety
– Alex Corra, senior beleidsadviseur Recht&Ethiek, Sociale Verzekeringsbank
– Matthijs van Dijk, hoogleraar Design/ directeur Reframing Studio
– Shay Raviv, curator Embassy of Inclusive Society

Vanwege wijzigingen in het programma kunnen we deze tickets aanbieden tegen een verlaagd tarief van 15 euro.

Locaties

Microlab
Kastanjelaan 400, 5616 LZ Eindhoven

Plan je route

chapter-arrow icon-arrow-down icon-arrow-short icon-arrow-thin icon-close-super-thin icon-play icon-social-facebook icon-social-instagram icon-social-linkedin icon-social-twitter icon-social-youtube