Inspiratiesessie Chronisch Gezond

In Nederland worden steeds meer mensen door chronische ziekten of aandoeningen beperkt in hun dagelijks leven. Wat helpt mensen met (nog g)een chronische aandoening in de uitvoering van hun alledaagse activiteiten, zodat zij (meer) het leven kunnen leiden dat ze graag zouden willen? Bijvoorbeeld thuis, op het werk of in gesprek met de hulpverlener.

Type event Talk
Datum & tijd

24 Oct 2019 - 14:00 - 16:00

Locatie Klokgebouw
Klokgebouw 50
5617 AB Eindhoven
Onderdeel van Embassy of Health
Event
Inspiratiesessie Chronisch Gezond
Onderdeel van Embassy of Health

Als we de gezondheid en zelfregie van mensen zelf willen laten groeien dan vraagt dat iets van de mensen zelf én de mensen om hen heen. Het vraagt om anders denken én doen. Ontwerpers kunnen hierin een belangrijke rol spelen. Zij hebben de mogelijkheid nieuwe werkwijzen en denkrichtingen te introduceren, en in co-creatie komen ontwerpers vaak tot meer mensgerichte oplossingen.

Wat maakt dat mensen meer zelf aan het roer kunnen staan als het over hun gezondheid en zorgondersteuning gaat? Welke rol spelen initiatieven van buiten de zorg- en welzijnsorganisaties in de ondersteuning van vitaliteit en gezondheid? En wat creëert beweging in het systeem zodat het beter aansluit op de persoonlijke behoeften van mensen?

Het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie en het Agis Innovatiefonds gaan hierover graag met u, als betrokkene bij mensgerichte zorginnovatie, in gesprek tijdens de inspiratiesessie en aan de hand van inspirerende voorbeeldprojecten waarin ontwerpers, zorg- en welzijnsorganisaties en gebruikers in co-creatie samenwerkten.

Locaties

Klokgebouw
Klokgebouw 50
5617 AB Eindhoven

Plan je route

icon-arrow-thin icon-close-super-thin