i
Enkel genodigden

Mocht u meer informatie willen over dit onderdeel, stuurt u gerust een e-mail naar info@worlddesignembassies.com

Uitnodiging aanvragen

Groene Gevels Hackathon

De Groene Gevels Hackathon is een vierdaags traject waarin drie groene gevels worden gerealiseerd rondom BlueCity in Rotterdam. Door een combinatie van kennisdeling en experimentatie, doen deelnemers van de hackathon kennis op over hoe de prototype – groene gevels –  werken en wat er nodig is om dit op andere plekken toe te passen.

Type event Talk
Datum & tijd

17 Oct 2020 - Hele dag

Locatie Virtual
Event
Groene Gevels Hackathon

Op de natuur gebaseerde oplossingen zoals groene daken en gevels, modulaire houtbouw en stedelijke voedselbosssen zijn innovatieve en veelbelovende manieren om de bouwsector én steden toekomstbestendig te maken. De beleidskaders om dit mogelijk te maken zijn er inmiddels: Rotterdam wilt in 2030 dat circulair de maatstaf is en dat het primaire grondstoffengebruik met 50% is gereduceerd ten opzichte van 2018. Ook het theoretisch framework staat: de standaardwerken voor deze regeneratieve samenleving zijn Cradle To Cradle, de Donut Economie en de Blauwe Economie. Denkers over de hele wereld hebben inmiddels hun visies gedeeld.

De hoogste tijd dus om theorie in de praktijk te brengen! BlueCity Lab en Scape Agency organiseren daarom met ontwerpers, stadmakers, natuurexperts, ondernemers, onderzoekers en bouwers tijdens Dutch Design Week 2020 een vierdaagse hackathon waarin we drie groene gevels realiseren rondom BlueCity in Rotterdam.

Locaties

Virtual

icon-arrow-thin icon-close-super-thin