FoodLab Pulses

Plantaardig is booming. De supermarkt ligt vol met zuivel- en vleesvervangers. Gek genoeg zijn de meeste plataardige burgers, roerbakreepjes en ontbijtdranken gemaakt van sojabonen uit het (verre) buitenland. Terwijl we hier ook zelf eiwitrijke gewassen kunnen verbouwen.

Type event Talk
Datum & tijd

21 Oct 2020 - 20:00 - 21:00

Locatie Virtual
Onderdeel van Embassy of Food
Event
FoodLab Pulses
Onderdeel van Embassy of Food

Waarom zijn we in Nederland dan niet massaal soja, bruine bonen, kikkererwten, lupines en veldbonen aan het telen? Simpel: onbekend maakt onbemind. Er is nog weinig vraag naar Nederlands peulvruchten, En dat is doodzonde. Want als we meer peulvruchten uit eigen land eten, is dat een zegen voor het milieu, onze bodem en de biodiversiteit. Tijd dus om out of the box te denken. FoodLab Pulses heeft producenten van plantaardige eiwitproducten samengebracht met designers om nieuwe concepten te ontwikkelen op basis van lokaal geteelde peulvruchten. Concepten die niet alleen duurzaam zijn, maar ook meerwaarde geven aan de gewassen. Zodat de Nederlandse peulvrucht straks de Nederlandse keuken verovert.

Oorspronkelijk zou het programma van de Embassy of Food gevormd worden rondom lunchlezingen, waarbij bezoekers van een lunch konden genieten die aansloot bij het thema van de dag. Natuurlijk is dat nu een tikkeltje anders en zijn we helemaal digitaal. Maar om toch een link en connectie met het daadwerkelijke eten te leggen hebben we elke dag een spreker gevraagd om een recept met ons te delen dat aansluit bij het thema of dat gewoon zo lekker is dat ze het graag willen verspreiden. Op die manier kunnen we kijkers toch de kans bieden om zelf een gerecht te koken en dat bij de lezing opeten en hopelijk kunnen we toch nog een soort gevoel van samenzijn en intimiteit creëren bij kijkers en bij onszelf.

Op woensdag 21 oktober sluit het recept Kollumer Foul van Merijn Tol perfect aan bij FoodLab Pulses.

Locaties

Virtual

icon-arrow-thin icon-close-super-thin