Food: lokaal versus internationaal

Klimaatverandering schuilt uiteraard ook in het beperken van transport van voedsel. De afgelopen decennia is er een grootschalig internationale infrastructuur ontwikkeld waarin vele verschillende onderdelen voor de dagelijkse maaltijd uit verschillende uithoeken van de wereld kwamen.

Type event Talk
Datum & tijd

20 Oct 2020 - 20:00 - 21:00

Locatie Virtual
Onderdeel van Embassy of Food
Event
Food: lokaal versus internationaal
Onderdeel van Embassy of Food

Dit heeft een desastreuze invloed op het klimaat. Daarnaast is de intieme connectie tussen lokale voedselproductie en wat er vervolgens op het bord ligt, verdwenen. Wat is de rol van de ontwerper om daar verandering in te brengen? Welke initiatieven zijn er om lokale voedselproductie te (her)introduceren? Kan het een verandering op gang brengen?

Sprekers: Vivien Sansour van de Palestine Heirloom Seed Library, Maria Fuentenebro en Mario Mimoso van SHARP & SOUR en Mariana Pestana en Billie Muraben, curator en assistent-curator van de Istanbul Design Biennale 2020

Oorspronkelijk zou het programma van de Embassy of Food gevormd worden rondom lunchlezingen, waarbij bezoekers van een lunch konden genieten die aansloot bij het thema van de dag. Natuurlijk is dat nu een tikkeltje anders en zijn we helemaal digitaal. Maar om toch een link en connectie met het daadwerkelijke eten te leggen hebben we elke dag een spreker gevraagd om een recept met ons te delen dat aansluit bij het thema of dat gewoon zo lekker is dat ze het graag willen verspreiden. Op die manier kunnen we kijkers toch de kans bieden om zelf een gerecht te koken en dat bij de lezing opeten en hopelijk kunnen we toch nog een soort gevoel van samenzijn en intimiteit creëren bij kijkers en bij onszelf.

Op dinsdag 20 oktober kunt u een heerlijke Urban Pizza van SHARP & SOUR maken.

Locaties

Virtual

icon-arrow-thin icon-close-super-thin