Food: Health & Education

Ook de relatie tussen voedsel en gezondheid is steeds vaker een terrein waar ontwerpers zich op bevinden. De invloed van wat je eet – en hoeveel je eet – op je gezondheid is evident. Maar wat veroorzaakt nu precies wat?

Type event Talk
Datum & tijd

24 Oct 2020 - 20:00 - 21:00

Locatie Virtual
Onderdeel van Embassy of Food
Event
Food: Health & Education
Onderdeel van Embassy of Food

Zuivel wordt steeds vaker gelinkt aan verschillende gezondheidsproblemen, zoals overgewicht of allergieën. Ook wordt er steeds meer duidelijk over de rol van voedsel in relatie tot een goede nachtrust.

Maar hoe leren we over gezonde voeding? De school lijkt de aangewezen plek om over voedsel en gezond en duurzaam eetgedrag te leren. Voedseleducatie gaat er van uit dat er een groter bewustzijn over voedsel is, wanneer er op een jonge leeftijd goed onderwezen wordt over voedsel. Het is van belang dat kinderen (spelenderwijs) kennis ontwikkelen van smaak, consumentenvaardigheden, gezond en duurzaam eten en koken. 

Wat is de rol van de ontwerper hierin of wat kan die zijn? Welke initiatieven zijn er reeds op dit gebied of welke zijn inmiddels afgerond en hoe kijken de betrokkenen daarop terug? Kan het een verandering op gang brengen?

We spreken met Katja Gruijters (Studio Katja Gruijters) en Kees de Graaf (WUR), Diana van Bokhoven van Groentjessoep en Albert Kooy, meesterchef en initiatiefnemer van de Dutch Cuisine opleiding aan verschillende koksopleidingen

Photo by Koen Verheijden
Photo by Koen Verheijden

Locaties

Virtual

icon-arrow-thin icon-close-super-thin