Food Design – Current State of Affairs

Het domein van fooddesign is al langere tijd veel meer dan het ontwerpen van voedsel(materialen). De rol van de ontwerper hierin is steeds meer die van katalysator om een transitie van eetcultuur te ontwerpen en op gang te brengen.

Type event Talk
Datum & tijd

19 Oct 2020 - 20:00 - 21:00

Locatie Virtual
Onderdeel van Embassy of Food
Event
Food Design – Current State of Affairs
Onderdeel van Embassy of Food

Die eetcultuurtransitie is nodig om de klimaatdoelstellingen te halen maar ook voor algemeen streven naar een bredere volksgezondheid en dierenwelzijn. Voedsel alleen is dus niet het enige waar de fooddesigner zich mee bezig houdt. Ook onderwerpen als stadsplanning in relatie tot de voedselstroom, wetenschap, afval en biologie zijn het terrein van fooddesigners. Wat is de huidige stand van zaken waar de meest prominente foodontwerpers zich mee bezig houden?

We spreken met de ontwerpers Chloé Rutzerveld, Annelies Hermsen en Marije Vogelzang.

Oorspronkelijk zou het programma van de Embassy of Food gevormd worden rondom lunchlezingen, waarbij bezoekers van een lunch konden genieten die aansloot bij het thema van de dag. Natuurlijk is dat nu een tikkeltje anders en zijn we helemaal digitaal. Maar om toch een link en connectie met het daadwerkelijke eten te leggen hebben we elke dag een spreker gevraagd om een recept met ons te delen dat aansluit bij het thema of dat gewoon zo lekker is dat ze het graag willen verspreiden. Op die manier kunnen we kijkers toch de kans bieden om zelf een gerecht te koken en dat bij de lezing opeten en hopelijk kunnen we toch nog een soort gevoel van samenzijn en intimiteit creëren bij kijkers en bij onszelf.

Op maandag 19 oktober hebben we een recept voor Bokken Bouillon van fooddesigner Annelies Hermsen.

Locaties

Virtual

icon-arrow-thin icon-close-super-thin