Expositie Embassy of Mobility

Op Dutch Design Week maakt de Embassy of Mobility de reis van toekomst nu al zichtbaar door de dialoog te faciliteren en het gesprek aan te gaan met breed publiek over de innovaties van morgen. De toekomst vergt het maken van dappere keuzes ten aanzien van de inrichting van nieuwe infrastructuur, nieuwe toepassingen en gebruik van mobiliteit en wellicht zelfs aanpassingen in wet- en regelgeving, en een mindshift in denken vanuit efficiëntie naar denken vanuit leefbaarheid.

Type event Expo
Datum & tijd

19 - 27 Oct 2019 - 11:00 - 18:00

Locatie Machinekamerplein
5617 AE Eindhoven
Onderdeel van Embassy of Mobility
Event
Expositie Embassy of Mobility
Onderdeel van Embassy of Mobility

Mobiliteit is een noodzaak: om op je werk te komen, wat te kunnen beleven, de zorg te krijgen die je nodig hebt, of met je kinderen een stad te kunnen bezoeken. Bij de Embassy of Mobility zien wij mobiliteit als middel, niet als doel.

In de jaren ‘30 van de vorige eeuw hebben we steden ontwikkeld vanuit het perspectief van efficiëntie. Voor auto’s en niet voor de mens. Nu we door veel nieuwe ontwikkelingen gedwongen worden terug naar de tekentafel te gaan, willen we deze fout niet opnieuw maken. We kiezen voor een ander perspectief, waarin de mens continu centraal staat in het ontwerp. De Embassy of Mobility zoekt samen met onder meer ontwerpers, Vereniging van Nederlandse Gemeenten, Nederlandse Spoorwegen, Rijkswaterstaat, Gemeente Eindhoven, Park Strijp Beheer, Six Fingers en Dutch Design Foundation naar inspirerende oplossingsrichtingen om aan de uitdagingen van de toekomst te voldoen.

Bekijk hieronder de projecten die te zien zullen zijn in deze Embassy.

Interactieve maquette

De reis van de toekomst krijgt letterlijk vorm in de interactieve maquette die de Nederlandse Spoorwegen (NS) in de Ambassade van Mobiliteit presenteert. In deze maquette zijn de negen verschillende fases van deze reis te zien die we van deur tot deur afleggen. In die reis kunnen DDW-bezoekers op verschillende manieren ervaren voor welke uitdagingen we komen te staan en hoe innovatie daar een oplossing voor kan vormen. Zo kun je met een VR-bril een kijkje nemen op het station van de toekomst en zien hoe nieuwe vervoersvormen beter aansluiten op het openbaar vervoer.

Nikol Kirova presenteert Synapse

Ontwerper Nikol Kirova ontwikkelde een systeem, Synapse, dat bestaat uit smart materiaal (grafeen). Dit systeem monitort en registreert stedelijke mobiliteitsstromen. Synapse is gemaakt van grafeen en maakt gebruik van geleidende eigenschappen dat het vermogen heeft om beweging te detecteren en te activeren. De ontwikkelde materiaalcomposieten blijken geschikt te zijn om bij te dragen aan een stedelijke omgeving. Door sporen van voetstappen te registreren, kan het systeem nauwkeurig én anoniem, grootschalige ruimtelijke informatie verzamelen. Synapse verschaft verder dynamische bezettingskaarten, trendvoorspellingen en realtime voetgangersinformatie binnen stedelijke interacties.

Het geïntegreerde detectiesysteem is ingebed in een reeks vloertegels waarvan prototypes zijn gemaakt in het laboratorium. Verschillende basismaterialen waaruit tegels worden gemaakt zoals beton, hout, klei en polymeren zijn getest op de integratie van het grafeen-systeem.  Hierbij is gekeken naar het uitbreiden van de potentie van het materiaal zonder afbreuk te doen aan de detectie- en bedieningsmogelijkheden. Door de evaluatie van de prototypes en de toepassingen ervan, zijn we ervan overtuigd dat de synergie tussen design en innovatieve materialen ingebed in stadsoppervlakten, bij kan dragen aan oplossingen voor stedelijke uitdagingen.

Het Future Lab

Welkom! Op maandag, dinsdag en woensdag visualiseren we in ons Future Lab mobiliteitssystemen van de toekomst voor het Brainport (Eindhoven) gebied. We beantwoorden uitdagende vragen, hacken gegevens om inzichten te verkrijgen en maken prototypen van slimme en groene mobiliteitsconcepten en -oplossingen voor de nabije toekomst en daarna. Stroop je mouwen op en daag ons uit. #FutureLab #RWS #Ministerie van Infrastructuur en Watermanagement  in samenwerking met Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG), Gemeente Eindhoven, Provincie Noord Brabant en Enexis groep.

Locaties

Machinekamerplein
5617 AE Eindhoven

Plan je route