i
Aanmelden

U dient zich te registreren voor dit evenement.

Registreer

Embassy of Safety Theme Conference

Hoe kunnen we het perspectief van veiligheid als recht veranderen naar veiligheid als resultaat van gezamenlijke inspanningen en gedeelde verantwoordelijkheid? Dat onderzoeken we in de Embassy of Safety. Deze conferentie brengt mensen met de meest uiteenlopende achtergronden bij elkaar en is daardoor een uitstekende gelegenheid om nieuwe plannen en allianties te smeden. Dus grijp uw kans!

Type event Conference
Datum & tijd

25 Oct 2019 - 09:30 - 12:00

Locatie Entresol, Klokgebouw
Klokgebouw 50
5617 AB Eindhoven
Onderdeel van Embassy of Safety
Event
Embassy of Safety Theme Conference
Onderdeel van Embassy of Safety

Criminelen oefenen invloed en druk uit op onze samenleving. Daardoor vervagen normen. Gevoelens van veiligheid en leefbaarheid nemen af. Alleen in samenwerking met de samenleving kunnen we vat krijgen op deze vorm van criminaliteit, bepleiten gezagsdragers. Maar burgers beschouwen veiligheid als een recht waar ze zelf niet zoveel voor hoeven te doen.

Programma:
9.30 – 10.00 Ontvangst
10.00 – 12.00 Embassy Theme Conference met onderstaande sprekers
12.00 – 13.30 Netwerklunch (optioneel)
13.30 – 15.30 Thematour (optioneel) langs de Embassy of Safety en daaraan gerelateerde DDW deelnemers + bezoek aan DDW highlights op Strijp-S

Hans Boutellier

is wetenschappelijk directeur bij het Verwey-Jonker Instituut, dat onderzoek doet naar maatschappelijke vraagstukken. Daarnaast is hij hoogleraar Veiligheid & Veerkracht aan de VU Amsterdam. Boutellier houdt zich bezig met sociale dilemma’s rond thema’s als sociale orde, veiligheid en leefbaarheid. Hierover schreef hij boeken en honderden publicaties. Ook is Boutellier lid van de Raad van advies van de Politieacademie en voorzitter van de Commissie Justitiële Interventies.

Tanja Jadnanansing

is sinds 2018 voorzitter van de stadsdeelcommissie Amsterdam Zuidoost. Daar behartigt ze de belangen van bewoners en ondernemers en adviseert het bestuur van de stad over wat er speelt in het stadsdeel. Na een carrière bij de publieke omroep zat Jadnanansing van 2010-2017 namens de PvdA in de Tweede Kamer. Daar hield ze zich bezig met hoger onderwijs en wetenschaps-beleid en was ze voorzitter van de vaste commissie voor Veiligheid en Justitie.

Kees Dorst

is hoogleraar Design aan de University of Technology Sydney en grondlegger van het ‘Frame Innovation Model’. Deze wereldwijd beproefde innovatie-methode laat mensen problemen benaderen zoals ontwerpers dat doen. Befaamd is de toepassing ervan bij het voorkomen van uitgaansgeweld. Ook de VN, waar hij lid is van de adviesraad voor het ‘UN Development Program’, hanteert zijn aanpak voor het bereiken van de Sustainable Development Goals.

Burgemeesters

Charlie Aptroot – Zoetermeer
Jan Hamming – Zaanstad
Jan Boelhouwer – Gilze & Rijen
John Jorritsma – Eindhoven
Theo Weterings – Tilburg
Paul Depla – Breda

De Embassy of Safety wordt mede mogelijk gemaakt door Vereniging van Nederlandse Gemeenten, Aanjaagteam Ondermijning, Politie, Taskforce-RIEC Brabant-Zeeland en Dutch Design Foundation.

Locaties

Entresol, Klokgebouw
Klokgebouw 50
5617 AB Eindhoven

Plan je route