Thema DDW19: If not NOW, then WHEN?

Type Artikel
Date 25 januari 2020
Artikel
Thema DDW19: If not NOW, then WHEN?
25 januari 2020

We leven in een paradoxale tijd: Hoewel er tegenwoordig oneindig veel mogelijkheden zijn op het gebied van design, technologie en nieuwe, alternatieve materialen, neemt de onvermijdelijke stroom aan grote vraagstukken sneller toe dan ooit tevoren. De urgentie van deze vraagstukken zal alleen maar groter worden, maar zullen de mogelijkheden in hetzelfde tempo volgen?

Vorig jaar richtte het thema ‘If not us, then who?’ zich op het pakken van je verantwoordelijkheid bij het maken keuzes, als (o.a.) beleidsmaker, gebruiker, opdrachtgever en ontwerper. Het thema van dit jaar roept op tot de vervolgactie en is daarmee letterlijk een call to action. Stel je plannen, ideeën en visies voor de toekomst niet langer uit, maar doe het nu! If not now, then when?!

De vraag ‘if not now, then when?’ geldt nu meer dan ooit.
— Martijn Paulen

Directeur Martijn Paulen licht de keuze voor het thema toe: “Op het gebied van technologie gaan de ontwikkelingen sneller dan ooit en is niets te gek. De economie draait weer op volle toeren, er is goede scholing, en de wereld stelt zich steeds meer open voor vernieuwing, verandering en verbetering. Kortom, veel lichten staan op groen. Tegelijkertijd staan er nog veel lichten op oranje en rood en is er een duidelijke aanzet tot actie nodig om de urgente vraagstukken aan te gaan. De vraag ‘if not now, then when’ geldt nu meer dan ooit.”