Het ArchiefEmbassy of Circular & Biobased Building

Exploring Circular Housing

De tentoonstelling Exploring Circular Housing onderzocht met circa 35 exposanten in de Embassy of Circularity wat het betekent om in 2020 circulaire portiekwoningen te maken en te bewonen.

Verdeeld over vijf dagen bevroegen ontwerpers, organisaties en bedrijven zichzelf en elkaar hoe deze ambitie leidt tot nieuwe vragen. Elke dag verkenden nieuwe sprekers, in een levendig programma, de onderzoeks- en ontwerpvragen richting 2020 en daarna in de ABN AMRO circular E-talks. Bekijk het boekje van 2018 aan de rechterkant om alle thema’s binnen dit onderwerp te bekijken.

download
Embassy of Circularity - DDW18

Programma DDW18

Het programma omvatte lezingen en workshops over de Embassy zelf, circulair wonen, het implementeren van circulaire businessmodellen, circulair ontwerp van onroerend goed en de mogelijkheden die technologie kan bieden bij een circulaire transitie.

Exploring the Embassy of Circularity

De eerste Circular Talk gaf een bondig overzicht van wat er te zien is op de DDW 2018. Daarnaast stelden we de vraag: hoe kunnen we het circulair ontwerp in al haar facetten stimuleren?

Exploring Circular housing

Wat betekent het om prettig en betaalbaar circulair te leven? Aan de hand van de portiekwoning onderzoeken we wat circulair ontwerpen voor particuliere woningbouw aan vragen oproept. Wat leren we van circulaire kantoorgebouwen? Waar moeten we rekening mee houden wanneer we particuliere portiekwoningen bouwen/renoveren? En wat verwachten we eigenlijk van de bewoners als het gaat om gedrag?

Workshop Implementing Circular Business Models

Tijdens Dutch Design Week onderzochten we met designers, city makers en action leaders, welke impact circulaire verdienmodellen hebben op het centrale vraagstuk: Hoe realiseren we in 2020, 2020 circulaire portiekwoningen?

Learning from circular real estate design

In de zakelijke markt Real Estate (kantoorgebouwen) zien we succesvolle circulaire ontwikkelprojecten. Ook zijn er eerste ervaringen in particulier vastgoed. In een open gesprek onderzochten betrokkenen wat ervoor nodig is om de ontwikkeling van circulaire woningbouw te versnellen.

Exploring a circular push by technology

Data wordt ook wel de olie naar een circulaire samenleving genoemd. Wat voor mogelijkheden biedt technologie om meer circulair te worden? Hoe zetten pioniers het in? Wat verwachten ontwerpers van de digitale circulaire toekomst? Wat voor vraagstukken liggen er om te onderzoeken?

icon-arrow-thin icon-close-super-thin